2018, Vardag

Årskrönika 2018

Vilket år! Jag debuterar som författare!

Januari-mars

Jag korrekturläser och förbereder boksläppet av Framtidskontraktet. Vilken lycka när jag står med provtrycket i min hand! Det ser rätt bra ut förutom ett mindre skönhetsfel på omslaget som rättas till inför den stora beställningen av böcker.

Jag tjuvstartar försäljningen av Framtidskontraktet genom att delta med 20 exemplar på Dalarnas Bokmässa i mars! Det är jätteroligt, försäljningen går bra och jag utökar mitt kontaktnät.

April

  

Mitt fantastiska boksläpp! Mingel, bubbel, tilltugg, prat, skratt och boksignering i en kreativ atmosfär. Jag svävar! Det känns otroligt stort och svårt att förstå! Ett nytt kapitel börjar i mitt liv. Det ska bli så spännande!

Maj

Boksigneringar, försäljning och framtidsdrömmar är vad som kännetecknar denna månad. Jag lever kvar i lyckoruset efter boksläppet. Livet känns härligt!

Juni-juli

Efter en boksignering i Leksand i början av juni kommer livet ifatt mig. Allvarliga och tunga händelser avlöser varandra. Jag blir till slut tvungen att lägga mina försäljnings- och skrivarplaner åt sidan. Men sådant är livet; nyckfullt och oförutsägbart. Jag kämpar, hanterar och låter allt svårt blåsa igenom mitt hjärta i väntan på bättre tider.

Augusti

I slutet av augusti tar jag nya skrivartag. Säsongen startar med en underbar författarvecka på Fårö. Visst var jag förväntansfull innan jag reste dit men den överträffar alla mina förväntningar! För första gången någonsin har jag tid att skriva när jag vill och hur länge jag vill, i sällskap med andra eller ensam. Det känns fantastiskt! Och vilka omgivningar! Vilken ö! Jag njuter till fullo. Mitt nästa bokmanus börjar ta form.

September

Två roliga bokmässor hinner jag med den här månaden. En mindre i Leksand på Kulturkalaset och sedan Bokmässan i Göteborg. På den senare hinner jag också med några författarmiddagar, förlagsmiddag och att umgås med mina författarvänner från veckan på Fårö. Jag reser tillbaka hem full av inspiration och med många nya kunskaper.

Oktober

Oktober är högsäsong på mitt vanliga jobb. En höstmarknad hinner jag i alla fall med i Borlänges hantverksby. Samma dag släpps en artikel om mig och mitt författarskap i Pralin. Våld, vänskap och röda skor fyller reportaget. Det är första gången media uppmärksammar mitt författarskap vilket känns härligt pirrigt! Först nu, när jag ser mitt ansikte i tidningen, inser jag att min saga och dröm blivit verklighet. Jag skriver böcker! Jag är författare!

November-December

Intensiva dagar! Innan julhelgen hinner jag med sex julmarknader, en julskyltning, en boksignering, ett författarframträdande, en intervju i P4 och ett reportage i Dala-Demokraten. Det blir trevliga, spännande och omväxlande upplevelser.

Vad som slår mig mest är alla generösa och vänliga människor jag mött under året! Nya kontakter har knutits och jag har fått fina, äkta vänner och systrar. Mitt författarskap ger mig mer än jag någonsin vågat drömma om. Avslutningen på året blir fin.

Eftersom det redan hunnit bli januari när jag skriver detta önskar jag er en God fortsättning på det nya året!